Ce se strica la un semineu?

 

Garniturile care etanseaza camerele de ardere, trebuie schimbate la un numar de ani, influentat de cat de multe focuri au trecut prin semineu.

se pot comanda separat impreuna cu adezivul rezistent la temperaturi inalte.

Placile de samota sunt expuse la diferente mari de temperatura de aceea pot fisura in timp.

Dupa identificare se pot comanda separat, iar schimbarea lor este o operatiune facila.

Rulmentii sau cablurile mecanismelor de liftare ale usii, pot sa sufere datorita temperaturii mari din camera de convectie. Schimbarea acestora este cu adevarat dificila si poate presupune decuparea partiala a imbracamintii.

Geamul (geamurile), de fapt un material  vitroceramic, poate suferi fisuri in urma socurilor mecanice, iar schimbarea lor este o operatiune simpla, dar costisitoare.

Cu exceptia  unor defecte particulare ale geamului, nici unul dintre elementele de mai sus nu fac obiectul garantiei

Corpul focarului poate fi din fonta sau din otel, ambele materiale in urma solicitarilor multiple generate de temperaturile inalte din camera de ardere, dupa ani de exploatare pot capata fisuri.

In cazul focarelor din otel aceastea apar la imbinari.

In functie de calitatea materialelor implicate si a socurilor termice la care a fost supus aparatul, durata de viata de cca 20 de ani, pentru un produs premium poate fi chiar mai lunga.

Canalul de fum – impreuna cu restul adaptoarelor, reductiilor  care fac legatura cu sistemul de evacuare, au in general garantii de 10 ani, durata lor de viata alternand intre 10 si 20 de ani, in functie de modul si timpii de exploatare a semineului

Imbracamintea semineului – in general capata o imbatranire morala si cu exceptia lucrarilor unicate  din piatra sau lemn, trecerea timpului le  demodeaza, iar in final ele pastreaza doar o valoare sentimentala.

 

 

livingroomfp_2

CONTACT

SEMINEE ALTFEL
Sediu: Brasov
Str. Ioan Socec 12C

http://goo.gl/pAX2h4

Tel.: + 40 722 714 464
andi.ion@semineealtfel.ro