Seminee cu acumulare de caldura

Principiul de functionare

In urma arderii in focar a unui material combustibil, rezulta o cantitate de temperatura To, care varaiaza intre  300C si 900C, functie de calitatea si volumul focarului. Din aceasta valoare se pune deoparte 200C, respectiv T1,  pentru energia ascensionala a gazelor arse de’a lungul cosului de fum, DT tezultat (DT = To -T1) se  stocheaza in mediul solid sau lichid prin intermediul unor schimbatoare de caldura, sau se pierde pe cosul de fum.

Kachelofen_Kachelkamin_Sommerhuber_3_1_1_1Cu cat vom alege un focar mai performant cu atat DT- rezultat din ecuatia de mai sus este mai semnificativ , de aceea numai focarele care dezvolta temperaturi ale gazelor arse > 400 grade Celsius, sunt recomandabile pentru   acumulare.

iar rezultatul final este un semineu care te invita sa te lipesti de el, pentru ca toti peretii vor degaja o caldura uniforma, placuta si constanta pe toata suprafata imbracamintii.

 

20130516154539_1_1_1

var B.  de stocare a caldurii este obtinuta cu inele de acumulare.

Modulele  MAS, oferite de Brunner  isi  descarca greutatea pe corpul focarului, iar la interior au un canal elicoidal care imprima un traseu spiralat gazelor arse pentru a creste suprafata de contact cu schimbatorul de caldura.

 

 

Var C  pentru acumulare este executia casetei de convectie din placi de samota speciale care  acumulareaza energie termica din radiatia focarului , iar ulterior permit descarcarea ei lenta.

Mai jos faze de constructie  intermediare

CONTACT

SEMINEE ALTFEL
Sediu: Brasov
Str. Ioan Socec 12C

http://goo.gl/pAX2h4

Tel.: + 40 722 714 464
andi.ion@semineealtfel.ro