SEMINEE DESCHISE
Cea mai frumoasa si mai naturala forma de exprimare a focului, este arderea cu vatra deschisa. Acesta este focul cinstit pe care il percepem viu cu toate simturile noastre. In jurului lui am evoluat ca specie si fiecare dintre noi il poarta in spiralele ADN-lui.
.
In locuintele de azi, este foarte dificil de integrat, datorita dificultatilor de stapanire a variantei salbatice, Singurul control, este posibil prin laminarea gazelor arse la intrarea in sistemul de evacuare. Focul este pretentios la jocul presiunilor din interiorul camerei, dar poate fi manipulat intr-o anume masura, printr-o adimisie de aer proaspat, ascunsa in vecinatatea focarului.
.
Initierea si finalul arderii presupune apelul la o rezerva substantiala de tiraj, pe care sistemul de evacuare trebuie s-o detina, si o dedicare sporita din partea stapanului.(vezi articolul :initierea arderii”)
.
Desi exista paravane speciale parascantei, si gratare destinate retinerii bustenilor in zona fierbinte, este bine ca arderea sa fie asistata pana in stadiul final.
Acest tip de semineu cere si ofera “TIMP”
POLYFLAME reprezinta gama cea mai evoluata a focarelor deschise, care livreaza integral si cu clasa, povestea focului, in toata splendoarea lui. Focarul, poate imblanzi focul in mai multe moduri, prin gazduirea simultana in vatra si / sau deasupra acesteia, astfel inacat eficienta arderii poate creste de la cca 25%, in cazul arderii deschise, la cca 80% in cazul arderii din vatra, iar intervalul de alimentare poate adus la 8 – 12ore.
.
Difuzarea a cadurii se poate face cu schimbator de caldura aer -aer, sau aer-apa , (respectiv termosemineu).
In imaginea alturata sunt figurate cele patru moduri de functionare ale focarului Polyflame